Iubire, obsesie, orgoliu, nebunie!

Dacă ai iubit vreodată pe cineva din tot sufletul și prin toți porii, atunci știi ce vreau să spun prin titlu. Hai să vedem, ce e iubirea? Iubirea e cel mai pur și onest sentiment pe care îl putem simți noi ca oameni, dar din păcate în aceeași măsură iubirea asta, sentimentul ăsta e din ce mai greu de găsit sincer, ori nu iubim noi sincer ori nu suntem iubiți sincer. Dacă iubești simți că trăiești, ca exiști ca ființă, simți că ai suflet în tine, sânge, inimă, puls. 
Ce e obsesia? de obicei asta apare în timpul iubirii, nu e o rușine și nici o laudă, dacă știi să o stăpânești cum trebuie nu e o problemă, e chiar bine, dar dacă nu, e grav, poți ajunge fie într-un spital de "glumeți" fie la "răcoare" depinde cum te comporți.
Ce e orgoliul? orgoliul e ego-ul tău care nu te lasă să faci ce simți când simți, e chestia aia care după un timp te face să te dai cu capul de pereți regretând că nu ai făcut ceva ce simțeai că trebuie să faci. Orgoliul e lacătul sufletului tău, poți să îl deschizi când vrei ca să faci ce simți dar ești prea orgolios să faci asta, ce clișeu. 
Nebunia, ei bine aici sunt mai multe tipuri de nebunii. Nebunia bună, aia frumoasă care place oricui și te face să fi mai interesant, te ajută să te simți liber și confortabil în largul tău, tu cu tine și totodată cu cei din jurul tău. Nebunia rea, asta e nasoală, nu aduce nimic bun după ea, aduce doar necazuri, probleme de care scapi greu și asta dacă nu te afunzi prea mult în ele. 
Când iubești sincer pe cineva, toate elementele astea se nasc fără ca tu să îți dai seama, treci prin toate stările posibile și imposibile, te gândești și așa și invers, și sus și jos, și în față și în spate. Vrei mereu mai mult de la tine, de la celălalt, te bați, te înjuri, plângi, îți vine să îți sapi o groapă să te bagi în ea când greșești, ești vesel, zâmbești, te uiți în gol, suspini, alergi, nu ai poftă de mâncare, pleci doar să ai de unde să te întorci, nu dormi, dormi prea mult, bei, fumezi, fumezi prea mult. Nimic nu e bine, totul e rău, ba nu stai, acum e bine, așa vreau să rămână, ești confuz, indecis, nesigur, te simți ok, acum nu, din nou. pleci, arunci cu ceva, te uiți la cer sau la tavan, visezi, dansezi, cânți, scrii, citești, trăiești. Da asta face iubirea, te ajută să trăiești, să simți, să te descoperi.  
Iubirea e comoara sufletului, combustibilul de care sufletul nostru are nevoie, asta ne face oameni, fără ea am fi roboți, roboți fără scop și sens, iar o iubire, o iubire adevărată are orgoliu, obsesie și nebunie. Dacă ai noroc să simți asta pentru cineva, ești bogat, poți să mori liniștit știind că ai luat de la viață tot ce e mai frumos, nimic nu te mai poate rănii, ești rege peste regatul sufletului tău și nimeni nu îți poate lua locul de acolo.