Nimeni nu-i perfect și dacă e ceva perfect, atunci cu siguranță ceva nu e bine…

Astăzi vreau să scriu despre perfecțiune, e un subiect atât de complex care poate să cuprindă foarte multe alte subiecte la fel de complexe. Perfecțiunea: Există sau nu? Dacă da, unde? Dacă nu, de ce?
Noi oamenii mereu căutăm perfecțiune, vrem ca lucrurile pe care le facem să fie perfecte asta ca să ne facă pe noi să fim perfecți și atunci din păcate străduindu-ne atât să le facem pe toate perfect, avem impresia că nimeni nu ne apreciază și nu suntem tratați așa cum se cuvine. Partea cea mai nasoală e că având această impresie nu mai apreciem adevăratele valori care chiar dacă nu sunt perfecte sunt totuși valori, ca de exemplu prietenia cu cineva, relația amoroasă, căsătoria. Da, ideea este următoarea, dacă te consideri perfect, nu faci altceva decât să privești cu superioritate oamenii din jurul tău și cu cât mai perfect și mai rege/regină te crezi tu ca persoană ceilalți te privesc din ce in ce mai rău. Cine iși dorește în anturaj o persoană care mereu trebuie să aibă dreptate, mereu ultimul cuvânt, mereu părerea cea mai pertinentă, mereu decizia cea mai bună pe care dacă nu o vei asculta și pune în aplicare vei ajunge să te dai cu capul de pereți până creierul tău se face 3 în 1 (ca, cafeaua). Ha? E cineva? Nu cred! Cu cât vei încerca mai mult să fi perfect cu atât vei devenii imperfect în fața persoanelor din jurul tău, iar cine te va cunoaște cu siguranță nu te va suporta...

Clișeul acela legat de bărbatul și femeia perfectă, il știți nu? Ok nu există așa ceva! Nu există un tipar, perfecțiunea nu o va atinge nimeni niciodată și nici nu a atins-o cineva până acum, însă ce poți face e să fi tu, așa cum ești tu cu bune cu rele, fără nici o mască și mai mult ca sigur asta în fața lumi te va face să pari mai perfect decât aceea care plănuiesc până la ultimul detaliu totul. Pe scurt și pe înțelesul tuturor perfecțiunea stă în naturalețe, nu tu decizi dacă ești bun sau rău, perfect sau nu, ci oamenii din jurul tău, tu fi natural, fi tu, unii te vor iubii și te vor lua ca exemplu alții te vor critica și vorbi toate gunoaiele despre tine. Dacă vrei să fi perfect nu vei face altceva decât să te afunzi și mai mult în direcția opusă, adică spre imperfecțiune.