Jurnalul unui îndrăgostit

 - partea I - 


Dragostea, un sentiment care poate trezii tot ce e mai bun, mai frumos și mai pur într-un om. 

Pentru astăzi am pregătit o poveste, o poveste despre un băiat care s-a îndrăgostit la prima vedere de o fată, o fată mai minunată și mai specială decât toate fetele pe care le-a cunoscut până atunci. Avea un chip angelic, un zâmbet aparte care nu te lăsa practic să îți îndrepți privirea în altă parte. Din ziua aceea viața lui s-a schimbat într-un fel. Era frumoasă exact așa cum a visat el mereu că ar trebui să arate jumătatea lui, parcă era ruptă din visele lui cele mai frumoase. A cunoscut-o dar nu au fost niciodată împreuna, el mereu bătea apropouri dar nu a avut curaj să îi spună ce simte și din cauză că el la început a inventat ceva doar ca să poată intra în vorbă cu ea și să o cunoască, fata nici nu mai avea încredere în el. A trecut ceva timp în care nu au știut nimic unul de altul, băiatul a cunoscut între timp alte fete dar niciuna nu l-a făcut să simtă acel fior de dragoste așa cum îl făcuse ea... 
A fost o perioada în care nu a avut pe nimeni, atunci a fost și mai rău, a intrat în tot felul de prostii, aturajele proaste i-au adus problemele ce apăreau una după alta, păreau că nu se mai termină, iar el nu știa cum sa facă față și singurul motiv pentru care a reușit să se ridice a fost gândul că într-o bună zi o va vedea din nou... O visa noaptea și iși punea mereu întrebarea: oare cum ar fi fost viața lui dacă o avea pe ea alături? Unde era el? Ce facea?.... Timpul a trecut și destinul a făcut în așa fel încât într-o bună zi s-au văzut din nou și acele sentimente s-au reaprins în sufletul lui și a apărut odată cu asta din nou o speranță, speranța că poate acum nu va mai repeta greșelile ce le-a făcut, că este posibil ca fata visurilor lui să îl accepte în viața ei și vor reuși să fie fericiți împreună, că vor lupta unul pentru altul și dacă unul dintre ei nu mai poate să poată celălalt. E conștient că totul depinde de el și știe că dacă o va pierde din nou e posibil să nu o mai vadă vreodată... Gândul acesta îi dă fiori și se gândește mereu cum să o facă pe ea fericită, pentru că dacă ea va fi fericită, va fi și el. 
Minunea s-a întâmplat într-o seară de vară în luna iulie, când corpurile lor s-au apropiat de parcă cineva i-a împins intenționat din spate pe fiecare, privindu-se pentru prima dată în ochi cu adevarat, s-au aplecat unul către altul până când buzele s-au atins, închizând ochii au dat drumul prin primul lor sărut la toate sentimentele de drag, de dragoste, de frumusețe unul către altul.